Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur


Ett ord från grundaren,
Malin

Inspirerad av de nordiska kontrasterna mellan råa berg, glittrande stjärnor och pulserande storstadsområden skapar jag mina smycken. Varje smycke är tillverkat i en av mina två verkstäder i Sverige – Umeå eller Visby. Min vision är att skapa tidlösa smycken som kan bäras i generationer.

<Min guldsmedsresaÄnda sedan jag var barn har jag samlat på ädelstenar och känt att mitt drömjobb skulle vara något kreativt. Min passion för ädelstenar väcktes på en medeltidsmarknaden i Visby när jag som barn köpte min första ädelsten - en vacker, honungsgul kalcit. Jag hade visserligen vuxit upp på Gotland och spenderat många timmar letande efter fossiler, men det var den där kalciten som verkligen satte eld på mitt intresse för ädelstenar. Sedan dess har jag samlat på ädelstenar i alla möjliga former.

Efter gymnasiet ville jag utforska min kreativa sida. Jag hittade en utbildning inom ädelstensteknik, som låg i en avlägsen by i Norrland. Trots de utmanande omständigheterna tog jag mod till mig och beslutade mig för att följa min passion. Det beslutet kom att förändra mitt liv fullständigt.

Under mina två år i utbildningen blev jag förälskad i guldsmide och insåg att det var mitt kall. Efter avslutad utbildning flyttade jag tillbaka till Gotland för att planera nästa steg. Jag fick möjlighet att bli lärling hos Guldsmedjan i Umeå, flyttade dit och tog mitt gesällbrev. Efter dessa år som lärling hade Norrland fångat mitt hjärta och jag bor och jobbar nu huvudsakligen i Umeå, även om jag fortfarande har en verkstad i Visby och spenderar en hel del tid där. 2022 lyckades jag även ta mästarbrev och blev då Sveriges yngsta guldsmedsmästare. Idag lever jag min dröm med ett jobb som är fyllt av guld och skimrande ädelstenar!


Med kärlek, Malin Ivarsson