Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Välj rätt ring

Flera ringar på rad i olika utföranden med både guld och silver

Att välja rätt ring kan kännas överväldigande bland alla möjliga sorter som finns. Stressa inte mer – med min guide hjälper jag dig att välja den perfekta ringen för dig!


Solitär

Vacker solitaire guld ring med en större ädelsten

Solitärring är en klassiker och innebär att ringen har en större sten. Stenen kan ha många olika former men de vanligaste är rund (briljantslipad) eller fyrkantig (princesslipad). Solitärringen är ofta relativt hög (ju större sten desto högre blir ringen) och kan ofta upplevas vara ivägen för många, jag tycker personligen att det allra oftast är en vanesak. Jag använder själv mycket ganska stora solitärringar och man blir helt enkelt mer och mer van. Sen rekommenderar jag alltid att ta av ringarna om man ska göra någon aktivitet med händerna, tex. städa, diska, gymma, rida! Ringarna kommer hålla sig så mycket längre då. Eftersom solitärringen har en större sten så är ofta ringen som mest tung vid stenen och den kommer röra sig på fingret och inte alltid sitta rakt. Om du tycker det är allt för störande så skulle jag inte välja en solitärring då det i princip är oundvikligt att den kommer röra sig.

Väljer du en solitärring är det även viktigt att du frågar den du köper den av hur lätt det är att matcha med flera ringar. Många solitärringar är nämligen byggda så att de inte kan ha en vanlig rak ring liggandes bredvid och hade du tänkt dig en klassisk rak alliansring att matcha med så är det ju tråkigt om man senare märker att det inte går att ha.


Allians

Guld allians ring med flera ädelstenar i mindre format

Alliansring är en annan klassiker och innebär att en ring har flera, ofta mindre, stenar satta på rad i ringskenan. Dessa kan såklart se ut på flera olika sätt men de är ett bra val för dig som vill ha stenar i din ring men inte vill ha något utstickande. Vill du bara ha några stenar eller vill du ha stenar hela vägen runt? Det är en smaksak men jag rekommenderar aldrig att ha stenar hela vägen runt. Har du stenar hela vägen runt så blir ringen dels svår att ändra i storlek (behövs oftast med tiden) och sen så får delen av ringen som sitter in mot handen ta en hel del stryk och kommer slitas ganska fort! Vill du ha en ring som ser heltäckande ut kan man t.ex sätta stenar på 3/4 av ringen.


Halo / Carmosé

Guld ring med en svart ädelsten i halo modell

Halo eller camosé-ring innebär att man har en (oftast) större mittensten omgiven av en ram av mindre stenar. Dessa ringar skulle jag säga är ganska lika solitärringarna rent praktiskt men att de oftast går att göra något lägre i höjd. Ofta gör man haloringar för att det ska ge illusionen av en större sten, detta gör att man kan få utseendet av en stor solitärring fast till ett lägre pris då många små stenar är billigare än en stor som man har i en solitär. Det är också vanligt att ha en färgsten i mitten med en ram av små vita diamanter runtom, vilket är så fint!


Slät

Slät och enkel ring i guld

Slät ring innebär helt enkelt en vanlig ring utan stenar eller någon dekor. Den kan vara rak, rundad, helrund osv. Den kan också se ut på många olika sätt men alla släta ringar är väldigt smidiga att ha på sig! Dock tycker jag även man ska ta av dessa om man tex gymmar eller diskar då metallen annars kommer bli onödigt repig. En slät ring är det mest klassiska valet för män.

Tips! För kvinnor är det vanligt att man har två ringar, en förlovning- och en vigselring. Av den anledningen kan det vara en god idé att redan vid valet av förlovningsring, även kolla på vigselring för att få dem att passa ihop. Jag har haft allt för många kunder som inte fått hjälp med detta i butiken de handlat sin förlovningsring och på så sätt råkat köpa en väldigt svår matchad förlovningsring. Det går alltid att på något sätt special göra en matchande ring, men den kanske inte kommer se ut så som man drömt om.