Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Hållbarhet

Malin står omgiven av frodig grönska och träd i skogen.

Tre saker som vi värderar högt på Malin Ivarsson Jewelry är hållbarhet, hantverk och människors levnadsförhållanden. Vi strävar konstant efter att bli bättre, göra bättre och välja bättre val vad gäller allt inom företagandet som påverkar resten av världen.
Guld & silver

En närmare bild på olika guldsmycken som är handgjorda.

Alla våra smycken är tillverkade i Sverige, alltid 100% återvunnet guld och silver. Guldet kommer från exempelvis gamla smycken och gammal elektronik som har smälts ner och renats, vilket gör att det återvunna guldet blir samma kvalitet som nytt guld. Vi strävar efter att skapa smycken i en sådan kvalitet att du kan leva med dina smycken livet ut (såklart kommer de ibland kräva viss omvårdnad). Vi skulle aldrig göra ett smycke i t.ex förgyllt silver då det inte är något som håller. Vi gör enbart smycken i solid guld och silver som kommer kunna älskas under en lång tid.

På Malin Ivarsson Jewelry så har vi inget lager av ringar utan alla ringar görs på beställning utefter kundens val av metall, stenar, storlek och gravyr. Andra smycken som t.ex örhängen och halsband har vi en mycket begränsad upplaga av då vi inte vill bidra till massproduktion.
Ädelstenar

En realistisk bild av ädelstenar.

Ädelstenar ligger Malin Ivarsson Jewelry väldigt varmt om hjärtat då Malin själv är utbildad ädelstenstekniker. Vi använder konfliktfria diamanter, detta innebär att de är diamanter som tagits fram under kimberleyprocessen och garanteras att inte stödja krig. Dessa diamanter är ofta från Afrika och vi har valt att arbeta med dessa diamanter då dessa diamanter är livsviktiga för stor del av befolkningen i Afrika. Vi använder även en hel del diamanter från Canada och Australien. När det gäller färgstenar väljer vi i första hand att stödja små familjeägda gruvor i t.ex Sri Lanka. Nytt för i år är att vi även använder återvunna diamanter.
Emballage & förpackningar

Två bilder som illustrerar hur varorna packas och vad för typ av material som används för att uppvisa transparens.

Vi investerar tid i att hitta de perfekta och hållbara tillbehören för våra smycken. Tanken är alltid att kunden ska spara och förvara sina smycken i askarna. Vi satsar därför på hållbara produktförpackningar. Emballaget är tillverkat av FSC® certifierad kartong. FSC®-märket är din garanti för att materialet som används kommer från en FSC®-skog där inget annat trä faller än vad skogen kan reproducera. Det innebär också att djur- och växtlivet i berörda skogar är skyddat, precis som skogsarbetarna är utbildade, har rätt säkerhetsutrustning och får en rättvis lön.

Skogar är avgörande för vår överlevnad – och vi måste alla göra vår del för att bevara dem. Även våra de flesta av våra askar och silkespapper har samma certifiering. Tygpåsarna som följer med alla ringar är tillverkade av 100% ekologisk bomull och är fairtrade certifierade. Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Logotyper av FSC, Fairtrade cotton, eco friendly.