Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Frieriguide

Två händer som håller varandra med fokus på en förlovningsring, symboliserande kärlek och engagemang.

Photo: Sara Flyckt Photography

Planerar du att fria? Detta behöver du veta! Bland det mest roliga och spännande som finns är att få vara en liten del av någon annans förlovning. Många kunder skriver till mig och frågar helt enkelt hur man ska gå tillväga! Därför har jag satt ihop en mini guide till dig som planerar att fria till din stora kärlek!

Dessa tips är främst riktade till er som ska fria som en överraskning och inte vill att er partner ska ana någonting. Nedan följer en lista på Do´s and Don´ts! Det handlar till största del om hur man ska tänka kring ringen men även andra smarta tips att ha med sig.

Do:

Låna en attrapp ring från din guldsmed. Många guldsmeder (inkl jag själv) erbjuder att låna ut en provisorisk ring som du kan använda vid själva frieriet. Varför? Chansen att du köper rätt storlek och att din partner får sina drömmars ring är väldigt låg. När du ställt frågan kan din partner själv välja sin drömring och få sin ringstorlek mätt.

Vill du inte låna en attrapp ring så är en personlig ring en bra idé. Kanske är den gjord av godis eller ett grässtrå? Vad som helst egentligen! När frågan är ställd så kan ni bestämma hur de riktiga ringarna ska se ut.

Anlita en fotograf. Fånga ögonblocket! Tänk bara hur vackert det vore att få frieriet på bild. Nu kanske du oroar dig att det skulle avslöja alltihop, men oroa dig inte – säg till din partner att det är en partnerfotografering inbokat.

Ett brudpar håller varandra i handen och springer.
vå personer håller varandra i handen och visar upp sina förlovningsringar.

Photo: Sara Flyckt Photography

Don't:

Köp inte den riktiga ringen. Har din partner inte skickat bild på exakt den hen vill ha och mätt sin storlek hos en guldsmed så köp INTE den riktiga förlovningsringen. Det blir oftast inte bra. Du vill att hen ska älska sin ring, så låt hen välja själv.

Planera inte automatiskt det klassiska klyshiga frieriet som det ser ut på film. Tänk istället efter hur din partner är som person och planera frieriet utifrån det. Många gillar det klyshiga så det är absolut inget fel med det, men finns många personer som kanske föredrar något enklare och mer personligt.

Få ingen prestationsångest! Du kommer troligtvis få ett stort JA av din partner och hen kommer bli jätteglad. Även om inte allt går som planerat kommer det vara något att minnas för livet, kanske bara extra roligt om det går lite snett?